Εκδρομή στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

Στα πλαίσια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ το τοπικό Σωματείο προσφέρει για του συνοδούς των συνέδρων ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδρομής με προορισμό το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας που απέχει 32χλμ. από το Αγρίνιο το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τη συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου και το Επιμελητήριο Αγρινίου.

Οι Συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της πόλης του Αγρινίου και γενικότερα του Νομού, να επισκεφθούν αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, να απολαύσουν τοπικά εδέσματα και καφέδες.

ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ
Αρχαίο Θέατρο: Έδρα της Αιτωλοακαρνανίας, συμπολιτείας, της πρώτης δημοκρατίας στο κόσμο.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου: Η έκθεση, η οποία διαρθρώνεται σε έξι θεματικές ενότητες, περιλαμβάνει ευρήματα από το Ιερό του Απόλλωνος Θερμίου, από μικρότερα γειτονικά ιερά, καθώς και ευρήματα από πόλεις - μέλη της Αιτωλικής Συμπολιτείας, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

ΤΡΙΤΗ ΣΤΑΣΗ

Οικία Κοσμά Αιτωλού: Το σπίτι του Πατροκοσμά στο Μέγα Δέντρο Θέρμου.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑΣΗ

Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας (3χλμ. βόρεια του Θέρμου):Εδώ έμαθε τα πρώτα του γράμματα ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, υπάρχει «κρυφό σχολείο», χώρος με κέρινα ομοιώματα.

ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑΣΗ

Ελεύθερος χρόνος στη πλατεία του Θέρμου στην οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει μαζί με τον καφέ του τα άφθονα δώρα της φύσης όπως τρεχούμενα νερά και αιωνόβια πλατάνια σε συνδυασμό με πλακόστρωτα δρομάκια και πέτρινα κτήρια.

ΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ

Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτίας: Ιστορική μονή όπου ο προσκυνητής νιώθει πως βρίσκεται πιο «κοντά» στην Παναγιά του.

ΕΒΔΟΜΗ ΣΤΑΣΗ

Ελεύθερος χρόνος στο κτήμα Πιθάρι παραλίμνια της φυσικής, μεγαλύτερης και γραφικότερης λίμνης της Ελλάδας, στην Τριχωνίδα.Εκεί μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ, παγωτό, γλυκό ή φαγητό ενώ τα παιδία να παίζουν ασφαλή στον καταπράσινο χώρο. 

Εγγραφή στην Εκδρομή των Συνοδών